Nous rejoindre…

Notre adresse

Maison de la Métallurgie et de l’Industrie de Liège
Boulevard Raymond Poincaré, 17
B-4020 Liège
BELGIQUE

GPS : 50.630547°N, 5.579952°E


Met de auto

E40 – E25 – E42 of E313, volg “Liège Centre”Verlaat de snelweg richting “Médiacité” en vervolgens langs het Boveriepark, volg de richting “Ardennen” (ga naar de rechterkant van de tunnel), afslag “Fétinne” (om de SMART toren te volgen) en dan 2 keer naar links afslaan.

Het Huis van de Metaalnijverheid en de Industrie Luik ligt aan je rechterhand (60 meter) voor parkeerplaats Médiacité.

Parkeren

Het museum heeft geen eigen parkeerplaats. Naast het betaald parkeren onder de Médiacité (net na het museum), zijn enkele parkeerplaatsen beschikbaar in de rue Dothée en de rue Latour. Het Boveriepark biedt ook parkeermogelijkheden.

Bus parkeren

Parkeerplaatsen zijn voorzien rue Armand Stouls (5 min lopen).

Met openbaar vervoer

Met de bus

Vanaf het Guillemins station :
Neem bus nummer 4, richting “Longdoz” tot “Hôtel de Police”, Natalisstraat waar je uit de bus stapt. Loop langs de garage “Verviers Pneus”. Het museum bevindt zich 100 meter verder, na de Rue Dothée.
Het bruggetje “La belle Liégeoise” is voortaan een sympathiek alternatief om ons te komen zien (een kwartier lopen). Je volgt Rue Paradis tot aan de Maas; daar kun je op het bruggetje over de rivier. U loopt door het Boveriepark tot aan de oevers. U volgt de Omleiding tot aan het kruislicht. Het Huis van de Metaalnijverheid en industrie is juist voor Média Rives, het Luikse centrum van RTBF en de Médiacité.

Vanuit het centrum (Liège-Palais station):
Se rendre sur la Place de la République Française (à côté de l’Opéra).
Ga naar de Place de la République Française (naast de Opera). Neem bus 31 of 26 naar “Hôtel de Police” , Natalisstraat waar je uit de bus stapt. Loop langs de garage “Verviers Pneus”. Het museum bevindt zich 100 meter verder, na de Rue Dothée.

Met de train

Descendre à la gare de Liège-Guillemins ou Liège-Palais

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap

90% van de museale ruimtes zijn toegankelijk en uitgerust voor mensen met een handicap (PBM). Alleen de eerste verdieping van de smederij is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Choose your language

Discover our other museums

Discover our published works in our online shop