Een verrassende smeltkroes van water, vuur en ijzer

2 500 m² om het buitengewoon Luikse industrieel erfdeel te ontdekken.In het hart van de wijk Longdoz die lang dankzij de industrie leefde weeft het Huis van Metallurgie en Industrie draden tussen het verleden en het heden. Op een oppervlakte van 2500 m2 ontdek je het buitengewoon Luikse industrieel erfdeel van gisteren tot heden.

De zalen met permanente tentoonstellingen


Ze leveren je de geheimen van de metallurgie en de energieën. Met jouw gezin of met een groep zullen de talrijke collecties hun eigen geschiedenis vertellen met een gids of met het bezoekersboekje. Ontdek de bekende namen van de Luikse industrie: Zénobe Gramme of John Cockerill.

Kom en ontdek de oudste hoogoven van het land (1693), authentieke maka‘s, het oudste walswerk ter wereld, de machine van Marly of de zinken badkuip van Napoleon. En John Cockerill, vader van de staalproductie in de fabrieken van het Luikse bekken.
De energieën worden onder de loep genomen: hydraulische energie, gas, olie en elektriciteit. Niet te missen: een stoommachine uit 1830, de verbrandingsmotor, de dynamo van Zénobe Gramme en vele andere collecties.Tijdelijke tentoonstellingen


Tijdelijke tentoonstellingen in het Huis van Metallurgie en Industrie laten collecties zien die gewoonlijk in de reserves opgeborgen zijn. Voor een beperkte tijd werpen die collecties een nieuwe verlichting op bepaalde thema’s in verband met de opdrachten van het museum.

TORPILLE > 19/04/2020

PAYSAGES EN MOUVEMENT > 28/02/2020Volg ons


maisondelametallurgiedeliege

News


Choose your language

Discover our other museums

Discover our published works in our online shop